glaslodret2
Cloneofstreeancat622

Her er så et par små historier, der ikke specielt handler om katte. En handler sågar om hunde - tilsyneladende...

Det er historier og citater, der hører til mine favoritter, derfor kommer de med her.

glassiamisdivider

Noget om vrede

 

Der var engang en lille dreng, som let blev vred. Hans far gav ham en kasse søm og sagde til ham, at hver gang han blev vred, skulle han gå om bag huset og slå et søm i stakittet.

Første dag slog drengen 37 søm i stakittet. Efter nogle dage lærte han at kontrollere sin vrede og antallet af søm, han slog i, blev mindre. Til sidst kom den dag, hvor han ikke blev vred en eneste gang.

Han sagde det til sin far, og denne foreslog ham at trække et søm ud af stakittet hver dag, hvor han ikke blev vred.

Dagene gik, og efter nogen tid kunne drengen fortælle sin far, at der ikke var et eneste søm tilbage i stakittet! Da tog faderen ham i hånden og førte ham til stakittet.

"Det var godt gjort, min dreng, men se nu på alle sømhullerne. Det stakit bliver aldrig mere som før. Når du siger noget i vrede, efterlader det sig netop sådan et ar. Som om du stak en kniv i et menneske og trak den ud igen. Det spiller ingen rolle, hvor mange gange du beder om forladelse, skaden er allerede sket. En skade forårsaget af et uvenligt ord gør lige så ondt som et fysisk slag".

glassiamisdivider1

Gå ikke bag mig - måske fører jeg ikke an.

Gå ikke foran mig - måske følger jeg dig ikke.

Gå ved min side og vær min ven.

 

Albert Camus

glassiamisdivider2

Salen med de tusind spejle

 

Et eller andet sted i et tempel fandtes der en sal med tusind spejle. En dag forvildede der sig en hund ind i templet og kom ind i salen. Da den pludselig blev konfronteret med tusind spejlbilleder, knurrede og gøede den af alle sine formodede modstandere. De viste også tænder og gøede - i tusindtal. Så hidsede hunden sig endnu mere op. Til sidst blev den så overanstrengt at den døde af ophidselse.

Der gik nogen tid. Så kom der en dag en anden hund ind i salen med de tusind spejle. Denne hund så sig også omgivet af artsfæller. Så logrede den glædesstrålende med halen - og tusind hunde logrede glade tilbage. Hunden forlod templet glad og opmuntret.

Hvad man selv sender ud, får man ofte igen.........

glassiamisdivider3

Øje for øje - gør verden blind

Mahatma Gandhi

Historier og citater
item1a1a1a1a1a1a1a
Til toppen af
blomsttopsiamis
Til toppen af