glaslodret2
portblaa

* Myte: "Siamesere er ondskabsfulde"

Denne myte har vi nok mest af alt Disneyfilmen "Lady og Vagabonden" at takke for. Den har fået mange til at tro at siamesere er ondskabsfulde katte - har endda fået visse til at være bange for siamesere.

Siamesere er meget kærlige, sociale og loyale overfor deres familier og knytter sig oftest tæt til en eller to personer. Derfor kan man komme ud for at siameseren, når man møder den for første gang kan virke reserveret. Men hvis man giver den en chance vil den ofte komme og hilse på efter at have set gæsten lidt an.

Der er selvfølgelig katte der aldrig kommer for at hilse på - men det ses også indenfor andre racer.

 

* Myte: "Siamesere er skeløjede og har knæk på halen"

Nogle siamesere har disse fejl, men de fleste har ikke. Man ser det stadig fra tid til anden, men omhyggeligt avlsarbejde har fjernet de genetiske problemer hos de fleste.

I øvrigt må det understreges, at disse træk ikke gør katten til et mindre dejligt kæledyr eller betyder noget for dens helbred. Det er en udelukkende kosmetisk defekt.

 

* Myte: "Siamesere er uudholdeligt højrøstede"

Siamesere har ganske rigtigt en markant stemme. Men selv den mest højrøstede hunsiam i løbetid kan ikke hamle op med nogen hund.

Det er katte, der har den udprægede vane at snakke med deres ejere. Men det er faktisk et af de karaktertræk man kommer til at elske ved dem. De elsker opmærksomhed og dette er en af måderne at få den. Det er dog meget individuelt fra den ene kat til den anden hvor meget og højt den snakker.

 

* Myte: "Siamesere er reserverede og kølige"

Siamesere er meget intelligente og har som sagt en tendens til at knytte sig tæt til et eller to familiemedlemmer. Det er ikke allemandskatte og fremmede er ikke altid velkomne med det samme. Nogle siamesere er lidt sky. På den anden side er der også nogle, der med det samme skal se, hvem der er kommet ind i deres hus..

Nogle siamesere er på vagt overfor børn. Men det er ikke anderledes end med andre katte. Det kommer oftest an på, hvilke erfaringer katten har i forvejen. Det er klogt at lære børn - og andre - at lade katten komme til dem. Tålmodighed belønnes ofte.

Rygter og myter
blomsttopsiamis